2. KMEČKE IGRE V DOBU

Kulturno športno društvo Dob je tudi letos, v tednu kulture, organiziralo prireditev 2. Kmečke igre. Same igre so bile res nekaj posebnega. Obisk konjarjev iz Konjerejskega društva Gombišče je prireditev še obogatilo in sicer z vožnjo po bližnji okolici s konjsko vprego.
V dopoldanskem času smo imeli otroške igre. Prijavljenih je bilo 5 ekip. Tekmovali so v sedmih različnih igrah. Med igrami je bilo začutiti borbenost, veselje, povezanost. Brez smeha seveda ni šlo.
1. mesto je dosegla ekipa PAJKOVI, 2. mesto ekipa FAZANKE in 3. mesto ekipa Kulturnega športnega društva Dob.
Ob 14 uri pa se je pričela tekma za odrasle. Tukaj pa smo imeli prijavljenih kar 16 ekip. Tudi za odrasle smo pripravili 7 iger. Po 4.igri so tekmovanje, za najboljše mesto, nadaljevali najboljših osem ekip. Tekmovalni duh je kar mrgolel po poligonu. Ker so to kmečke igre, seveda smeha in dobre volje ni manjkalo.
1. Mesto je dosegla ekipa AMA iz okolice Doba, 2. mesto HOČEVSKA BANDA iz Hočevja in 3. Mesto Borovničke in Borovnice.
Tekmovalci so imeli res veliko energije in borba je bila neizprosna. Bili so osredotočeni na svoje naloge ( prenašanje jajčk v vrečkah, prenašanje vode v škornjah, kakanje krompirja, ruženje koruze,…), gledalci in navijači pa so energijo usmerili v spodbujanje svojih favoritov. Bilo je zabavno polno smeha in dobre volje. Tudi vreme nam je služilo. Vse okrog je padal dež. V Dobu pa je sijalo sonce. Da pa je bila prireditev še boljša je za dobro voljo in ples poskrbel ansambel HEC.
Prireditev je bila lepo odmevna in drugo leto se zagotovo spet vidimo. Za izvedbo prireditve se iz srca zahvaljujemo vsem sponzorjem za izkazano pomoč pri izvedbi 2. Kmečkih iger.

Komentarji