INTEZIVNE VAJE PEVSKEGA ZBORA – DVOREC BUKOVJE PRI DRAVOGRADU

Dvorec Bukovje pri Dravogradu smo si izbrali za intezivne pevske vaje našega pevskega zbora. Ker se nam z astronomsko hitrostjo bliža letni koncert smo morali pošteno zavihati rokave. Dva dni skupaj smo prepevali po dvorcu in imeli v najemu celo nastropje z dvema učilnicama. Tudi v nadstopju nižje smo peiskusili baročno dvorano, kako zveni slovenska pesem.

Vaja je potekala prav res intezivno. Ob prihodu smo kar takoj začeli z delom. Naš zborovodja Matej Vovk je bil dosleden pri svojem delu.Vsako malenkost je popravil. Z skupnimi močmi smo takoj nastalo težavo rešili. Sama pevska vaja je potekala do 18 ure zvečer. Potem pa večerja in malo zabave. Ogledali smo si nogometno tekmo med Mariborom in Olimpijo. Bilo je vroče. Navijali smo na polno. Kajti v celem dvorcu smo bili sami. Ker je locija samega dvorca malo umaknjena od naselja, ni bilo nič narobe, če smo bili malo bolj glasni. Drugi dan je bilo treba tudi kar zgodaj vstati. Malo smo si opomogli z dobrim zajtrkom in delo nadaljevali. Ni nam bilo težko prepevati še celo dopoldne in tudi še po kosilu. Ura je zelo hitro tekla in treba je bilo z vajo zaključiti. Nahitro je nam BUKVAR Jože prestavil še svojo BUKVARNO, kje hrani okrog 18 tisoč starih knjig in muzej stare kasarne, ter vojaško opremo in jugoslovanske vojske. Nekateri pevci iz naših vrst so se kaj hitro spomnili, kako so postiljali postelje v vojski, ter čistili čevlje. Kar nekaj spominov na služenje vojaškega roka je privrelo na dan.

Naš gostitelj Jože je bil prijeten možakar, malo se je z nami tudi pošlalil in nas pogostil z šilcem žganega. Kar prehito je tekel čas. Odpravili smo se proti domu z prijetnimi utisi. Na naši prvi intezivni pevski vaji smo združili prijetno z prijetnim. Se pravi dobili smo nekaj pevskega znanja, nekaj novih prijateljev in poznanstev, ter izvedeli nekaj novega o kraju Dravograd.

Še se bomo vrnili. Zagotovo….

Komentarji