Kmečke igre 2018 v Dobu

Že tretje leto zapored smo organizirali kmečke igre v Dobu pri Šentvidu. Igre so potekale v nedeljo 27. 5. 2018. V dopoldanskem času smo pričeli z otroškimi igrami. Kljub temu, da sta bili prijavljeni in tekmovali samo dve ekipi, je tekmovanje potekalo po ustaljenem načrtu. Ekipi sta bili borbeni, spretni, polni energije in s tem sta pripomogli, da so gledalci še toliko bolj uživali in glasno navijali za svoje favorite. Zmagala je ekipa KMEČKI TRIO, drugo mesto pa si je priborila ekipa HUDIČKI.

Po razglasitvi in podelitvi  medalj in nagrad za otroške igre, so na obisk prišli konjarji iz Konjerejskega društva Gombišče, ter brezplačno popeljali otroke s konjsko vprego.

Dan se je prevesil v popoldan in pričeli smo z igrami za odrasle. Prijavljenih je bilo 10 ekip, ki so prav tako pokazale željo po zmagi, zabavi, borbenosti in veselemu druženju. Letos pa smo pripravili kar devet iger in po peti igri se je za nadaljevanje tekmovanja uvrstilo najboljših 8 ekip. Kot vsako leto do sedaj smo se organizatorji tudi letos potrudili za pestrost iger. Odločili smo se da letos na prizorišče prinesemo naše ročno izdelane »bace« katere je bilo  potrebno pomolsti, smučali so s tremi smučmi, s svojim meketanjem so morali priklicati sotekmovalce na pravo balo, prinesti čim več vode na drugo stran poligona v brenti, ki je bila malo za res malo za hec preluknjena,…

Med kratkimi pavzicami je za vzdušje poskrbel ansambel Hec. Podaril je tudi majice dvema zvestima paroma za vztrajno plesanje na plesišču.

Med samo prireditvijo so se gledalci lahko okrepčali s pijačo in jedačo. Seveda pa smo poskrbeli tudi za tekmovalce, da niso odšli domov z praznimi želodčki.

  1. mesto je dosegla ekipa LIMBERK in za glavno nagrado prejela še panoramski polet z letalskim klubom Šentvid. 2. mesto je prejela ekipa HOČEVSKA BANDA in 3. mesto je zasedla ekipa AMA.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem sponzorjem za izkazano pomoč pri izvedbi 3. kmečkih iger, gasilcem iz Doba za podarjeno vodo in seveda članom Kulturno športnega društva Dob za izvedbo iger ter organizacijo in podporo.

Nina Jovanović

 

Komentarji