Letni koncert MOPZ DOB – VEČER NA VASI

Nedelja 25. november 2018 je bila za nas, člane moškega pevskega zbora Dob malo drugačna. V prostorih Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični smo imeli pod vodstvom zborovodja Žiga Jernejčiča že 6. samostojni koncert, ki smo ga poimenovali »Večer na vasi«.

Malo pred osemnajsto uro se je avla osnovne šole napolnila do zadnjega kotička. Koncert smo pričeli v soju lune s pesmijo Kam pa fantje drev v vas pojdemo. Tema koncerta je bilo vasovanje in podoknice. S pesmijo smo želeli obuditi spomin na čase, ko se je ob večerih na vasi še slišalo fantovsko petje. Vasovanje sta posebej za nas na komičen način odigrala Luka Bregar in Aljaž Mlakar, člana gledališke skupine P.L.I.N. iz Čateža. Za romantični pridih koncerta pa so poskrbele gostje večera vokalna skupina Amabile. Dekleta so odlične vokalistke in s svojimi glasbenimi talenti na odru zasijejo kot prave zvezde. Publika je gostom namenila bučen aplavz. Moški pevski zbor Dob je odpel 14 pesmi na temo vasovanja in podoknic. Imeli smo tudi glasbeno spremljavo na harmoniki za kar je poskrbel mladi harmonikar Jan Verbič.

Celoten koncert je bil prepleten z lepo vezno besedo za kar je poskrbela Melita Hočevar Bregar. Pri povezovanju pa se ji je pridružil še Marko Antončič. Za sceno smo poskrbeli pevci za aranžma pa naše papirčkarice. V slogi je moč pravi slovenski pregovor. To drži kot pribito.

Po uradnem delu koncerta je sledila pogostitev, ki so jo pripravile naše soproge in tako se je prijetno druženje nadaljevalo v pozne večerne ure. S strani publike je bilo slišati veliko lepih besed, pohval in spodbude. In kot je koncert zaključila Melita, naj nas petje še naprej združuje in osrečuje.

 

Komentarji