“Papirčkarji” razstavljali na 4. vseslovenski razstavi cvetja iz krep papirja na Vranskem

Minuli vikend je na Vranskem potekala prečudovita razstava cvetja iz krep papirja. Športna dvorana je zacvetela v vsej lepoti, predstavljalo se je preko 120 ustvarjalcev. Seveda med njimi je bilo tudi naša skupina KŠD DOB »papirčkarji«.
Na vse zgodaj zjutraj smo se tri članice odpravile proti Štajerski z polnim prtljažnikom cvetja, ki smo ga izdelale papirčkarice na ponedeljkovih delavnicah. V dvorani smo uredile vse formalnosti in dobile svojo stojnico. Razstavile smo aranžmaje, katere smo izdelale. Tema letošnje razstave so bili veliki aranžmaji. Imeli smo pet večjih aranžmajev iz nageljna, vrtnic in dalij ter adventni venček in božične zvezde. Ura je tekla in tako je bilo še malo časa za manjše popravke. Pred začetkom otvoritve razstave smo se vsi ustvarjalci in skupine predstavili. Sledila je uradna otvoritev razstave z nagovorom pod župana in vodje etnološkega muzeja Ljubljana, seveda z besedo glavne organizatorke neformalnega društva »rožce« in z kulturnim programom petjem in plesom.
Ostali razstavljavci so imeli razno cvetje, aranžmaje tako velike in manjše, različne tehnike izdelovanja. Med vsemi cvetlicami so se našli tudi izdelki iz papirja kot so zelenjava, klobase razne dekoracije za adventni čas tako so organizatorke na sredino dvorane postavile štiri velike sveče ki so bile okrašene kar iz 50000 majhnimi cvetovi . Niso manjkale niti čudovite jaslice vse iz krep papirja. Že v tako lepo cvetočo dvorano je sijalo tudi manjše sonce iz papirja, ampak pika i je bila ptica pav, ki so ga izdelale ene iz med ustvarjalk in zanj porabile preko 300 ur dela. Temu se pa lahko reče umetnina. Bilo je veliko obiskovalcev, tako radovednežev kot tudi ljubiteljev tega cvetja. Ne boste verjeli tudi iz naših koncev smo srečali ljudi. Možnost je bila tudi cvetje kupiti in tudi spoznavali razne tehnike izdelovanja. Sami smo kar nekaj znanja prenesli na obiskovalce in tudi pridobili nekaj novih tehnik. Iz društva se nas je v dveh dneh udeležilo 11 članov, tako da smo v celoti predstavili delovanje »papirčkarjev«. Skratka preživeli smo lep ustvarjalen vikend.

Komentarji