Pod vrbami

V četrtek 29.6. na godovni dan apostolov Petra in Pavla praznuje tudi naša soseska , ki ima za svojega zavetnika prvaka med apostoli Sv. Petra. Na praznični dan je bila naprej sv. maša ,ki jo je daroval g. kaplan Aljaž Krašovec. Nato smo se zbrali na vaški gmajni pod vrbami.

Člani in Članice Kulturno športnega društva Dob smo pripravili krajši kulturni program. Čez dogodek je nas z vezno besedo popeljal  sovaščan g. Anže Hobič. Recitacije odraslih in otrok, ter branje resnične zgodbe Modrosti moje stare mame so z ljudskimi napevi  obogatili pevci Moškega pevskega zbora  Dob pod taktirko zborovodje Žiga Jernejčiča. V našem društvu se zavedamo, da kultura lahko živi samo, če jo ohranjamo in da se iz roda v rod širi njen plemeniti značaj. Zato tako druženje povezuje soseščane.

 Da se v Dobu vedno kaj novega dogaja se hitro razve, tako smo na dogodku predstavili tudi skupino Kakovostno staranje »Veseli želodki«, ki so praznovali prvo obletnico delovanja. Z  Lidijo Štrus smo se za vodenje take skupine izobraževale kot prostovoljke na inštitutu Toneta Trstenjaka pod mentorstvom g. Jožeta Ramovša, ki že trideset  let vodi in koordinira skupine po celi Sloveniji in zamejstvu. Namen je pomagati starejšim ljudem živeti kakovostna zrela leta, srednji generaciji svetovati,  kako se pripraviti na starost, mladim pa odkrivati pomen modrosti in izkušnje starejših ljudi.

 Za smeh smo članice KŠD Dob »papirčkarice »Andreja, Valerija , Vida in moja malenkost zaigrale hudomušno igro »Teta iz ozadja«, ki jo je prav za nas napisala ga.  Dragica Šteh. Približno 60 sovaščanov se je ob  igri iz srca nasmejalo. Ob zaključku smo se ob zvokih harmonike lepo po družili ob štrukljih in kapljici rujnega. 

Dobri soseski odnosi  so bistvo skupnosti, zato članice in člani KŠD Dob obljubljamo da dogodek postane tradicionalen. 

Renata Čebular

Komentarji