Pustno- norčavo po poteh KS Dob pri Šentvidu

Na pustno nedeljo, 11. 2. 2018, ob 9.30 smo se ljubitelji pohodništva in preživljanja prostega časa v naravi zbrali pri mostu v Podborštu, z namenom preživeti čudovito sončno, vendar mrzlo nedeljo, čim bolj aktivno in radostno. Pohod je organiziralo Kulturno-športno društvo Dob, katerega je organiziral in vodil Zorec Marko. Zbralo se nas je približno 80; kar nekaj pohodnikov je bilo pustno našemljenih.

Tako smo z dobro voljo in obilico pohodniškega elana »štartali« s Podboršta proti Zagorici, kjer se nam je pridružilo še nekaj ljudi in vsi skupaj smo krenili proti Vrhu. Pot se je strmo vzpenjala, vendar smo bili vsi polni dobre energije, tako da smo z lahkoto dosegli Vrh. Tam so naš čakale Papirčkarice, ki so nas postregle s slastnimi krofi, kuhanim vinom in čajem ter domačim pecivom. Okrepčani smo pot nadaljevali preko Trnovice v Hrastov Dol, kjer se nam je odprl prečudovit razgled na zasneženo Hrastovdolsko uvalo. Ko smo prišli v vas, so nas vaščani postregli s pijačo in pecivom. Kot znak povezanosti in sodelovanja smo sklenili verigo okrog luže. Kako lep je občutek povezanosti in domačnosti! Nato smo zakorakali proti Lučarjevem Kalu, do Turističnega društva Grča, kjer nas je čakal golaž s poletno. Vzdušje je bilo vedno bolj sproščeno in povezovalno. V takih trenutkih človek res pozabi na čas! Čakala nas je še zadnja pohodniška točka; Bojansko. Tam so nas lovci pričakali v njihovi lovski koči. Že prej so nam pripravili ogenj, tako da smo imeli možnost peke pasje radosti na palici. Izkušnja je bila zelo zanimiva in smešna.

Še pred mrakom smo se v skupinah odpravili nazaj, vsak proti svoji vasi. Dan smo zaključili prijetno utrujeni, vendar v nizkem startu pripravljeni na naslednji pohod.

 

Katja Klemenčič

Komentarji