Razstava “UMETNOST IZ POD NAŠIH ROK”

V petek 14. februarja, prav na Valentinovo, so člani Kulturno športnega društva iz Doba s pomočjo Krajevne skupnosti Dob v bivši šoli v Hrastovem dolu pripravili prav posebno razstavo. Razstavo slik na platnu, fotografsko razstavo, kvačkane izdelke, nakit, rože iz krep papirja.

Dvorana se je napolnila do zadnjega kotička in predsednica papirčkaric Renata Čebular je tudi razstavo otvorila z besedami:

Včasih se nam zdi, da se umetnost in narava razhajata. A če se dobro ozremo okrog sebe in vase, potem moramo priznati, da sta umetnost in narava veliki učiteljici življenja.

Sledil je nastop Moškega pevskega zbora iz Doba pod vodstvom Žiga Jernejčiča. Pozdravil nas je predsednik KŠD DOB Rok Glavič , predsednik PGD Hrastov dol Tone Oven in predsednik KS Andrej Pušljar.

Na razstavi sodelujejo:

TURISTIČNO DRUŠTVO KRKA so v naše goste prišle PRIDNE KRŠKE ROKE .Članice se že deset let dobivajo ob večerih in skupaj ustvarjajo. Na ogled so nam postavili njihove umetnine kvačkane izdelke, nakit, izdelki iz siporeksa in seveda cvetje iz krep papirja.

Da nam pokažejo prečudovite izdelke so se odločile tudi članice iz KULTURNEGA DRUŠTVA KORINJ. Članice se družijo tri leta in ustvarjajo prečudovite kvačkane izdelke, ki pa niso samo za okras ampak razveselijo marsikaterega, ki je otrok po duši. Priložile so tudi cvetje iz papirja, ki je v zadnjem času pravi hit.

ANA RUS iz Hrastovega Dola domačinka slika na platno in riše s svinčnikom. Na vprašanje od kdaj slika je povedala da že od malega. Si lahko predstavljamo kolk sta mami in ati bila huda, ko je porisala vse stene v hiši. Pa si poglejte zdaj te umetnine 14 letnega dekleta. Ana ni še nikoli slik razstavljala. Je prav, da se je odločila, da jih prvič postavi na ogled prav v domači vasi.

PETRA VIRANT doma iz Doba. Tudi ona že devet let proste trenutke posveča umetnosti. Njena strast so slike z oljem na platno.

LUKA ŠTEH iz Veliki Pec pa ima malo drugačno veselje do ustvarjanja, tako bolj lahko rečemo vsakodnevno ali pa tudi ne! Umetnostna fotografija. Sliši se preprosto saj vsi nekaj slikamo že vsak malo boljši telefon ima dvojno kamero. Pri pregledu slik pa ugotovimo da to ni to. Luka pa že ve kako se tej stvari streže. In da stisneš tisti gumb na aparatu ta pravi čas. Na ogled je postavil kar nekaj slik na temo narava.

Gospa MARIJA PLEVNIK ona je Ljubljančanka že 10 let živi v Ivančni gorici. Njena strast pa je nakit iz fimo mase.To ona počne z tako natančnostjo in veseljem da tudi nakit kar žari. V vsakem kosu nakita pa je ure in ure dela. Na ogled nam je postavila nekaj prečudovitega nakita.

In še nazadnje »PAPIRČKARICE« seveda iz Kulturno športnega društva Dob.Družimo se že šesto leto. Naša srca kar zaigrajo ko pod prsti zašumi papir. Članice pa tudi kvačkamo, pletemo in izdelujemo rožice iz najlona.

Za konec pa so pevci MOPZ Dob še nekaj zapeli in razstava je bila uradno odprta. Sledilo je še presenečenje. Članice papirčkaric so pripravile prisrčen skeč z naslovom TETA IZ OZADJA. Tekst jim je napisala Dragica Šteh. Pošteno smo se nasmejali. Čisto na koncu pa smo se še posladkali z dobrotami naših članic. Vsak obiskovalec je prejel pri izhodu darilo Valentinčka.

Razstava bo potekala do 22. marca in sicer :

soboto od 16. ure do 20. ure in nedeljo od 9. ure do18 ure.

Seveda bo možen ogled tudi kateri drugi dan z predhodno najavo na telefon 031 782 848 Renata.

Razstavljavci se bodo menjavali nekaj se nam jih pridruži v mesecu marcu.

Komentarji