Španija je več kot sangria in paella

V petek, 19. 1. 2018, sem v Gasilskem domu v Dobu pri Šentvidu organizirala potopisno predavanje z naslovom: Španija je več kot sangria in paella. Pri organizaciji dogodka sem sodelovala s Kulturno-športnim društvom Dob in Popotniškim novinarstvom (Socialna akademija). Dogodek se je odvijal na zasnežen januarski večer, vendar je bilo udeležencev kljub temu veliko. Na začetku je vsak dobil špansko besedo in takoj sem jih soočila z izzivom izgovorjave in prevoda le-te. Med predavanjem sem opisala svoje doživljanje enajstmesečnega življenja v Španiji. Ker sem živela tako na severu, kot na jugu Španije, so udeleženci opazili razlike in razbili nekaj stereotipov o Španiji. Predstavila sem jim ples flamenko, na koncu pa sva z Markotom Golfom zaplesala tudi salso cubano. Večer se je odvijal zelo sproščeno in nasmejano, kakor se za špansko vzdušje tudi spodobi.

Sledila je pogostitev; »Papirčkarice« so pripravile tipične španske jedi  in pijačo (paella, empanadie, empanade, skutina torta, sangria in špansko vino). Za zaključek smo se vsi skupaj slikali pred špansko kuliso. Še enkrat bi se želela zahvaliti Lojzetu Fortuna za pomoč pri organizaciji dogodka (tiskanje plakatov, nakup zastave), Markotu Golf (objava vabila na splet, tehnična podpora, ples), Roku Glaviču (tehnična podpora in organizacija), Sabini za predstavitev Popotniškega novinarstva,  puncam, ki so mi pomagale pri okraševanju prostora in pripravile okusno hrano, ter vsakemu udeležencu posebej za sodelovanje in dobro voljo.

S celotnim potopisnim večerom sem zelo zadovoljna, največ pa mi pomeni, da so udeleženci odšli z nasmehom na obrazu. Se že veselim naslednjega dogodka!

 

Katja Klemenčič

 

Komentarji