Spet v Planici

Tudi letos smo se v organizaciji našega društva odpravili proti Planici. Res zelo zgodaj, saj je ura odbila komaj  3,30 zjutraj. Naš avtobus pa je bil že v nizkem štartu. Dobra volja je kar pokala po šivih.

Na naš cilj smo prispeli okrog šeste ure zjutraj. Malo smo se okrepčali in se nekateri odpravili na pohod do Tamarja. Snega je bilo letos kar veliko. Snežna idila je bila res popolna. V zgodnjih jutranjih urah je tudi sonce pozlatilo okoliške vrhe. Prav lep pogled iz doline Tamarja na s soncem osvetljene vrhove gora.

Po majši okrepitvi z domačim čajem smo nadaljevali pot nazaj na prizorišče tekme. Ogledali smo si poiskusno serijo. Nato se je pričelo zares. Tekma je bila zanimiva. Vsi naši fantje so bili dobri in so se trudili po svojih najboljših močeh. Kot ekipa je Slovenija dosegla tretje mesto. Bronasto  medalja je lepo priznanje.

Po ogledu tekme smo se napotili na parkirišče avtobusa, kjer  je že močno dišalo po dobrotah z žara. Tadej  je zanetil žar in v zelo kratkem času nahranil kar 70 ljudi. Sledilo je še klepetanje z prijatelji na toplem soncu, ter poslušanje res lepih zvokov iz pod prstov harmonikarja  Jana. Na pomoč so mu priskočili tudi drugi z dvema trobentoma ter še eno harmoniko.

V Planici je čas  hitro tekel in potrebno je bilo pomisliti na svoje domove.  In res ob 17. uri smo se odpravili na pot.  Imeli smo lep dan in še ga bomo ponovili.

Komentarji