” V majniku štorklja prileti “

Kulturno športno društvo Dob, Krajevna skupnost Dob in Gasilsko društvo Dob smo tokrat stopili skupaj in se odločili, da se v Dobu malo popestri življenje in smo si zamislili dogodek z naslovom »v majniku štorklja prileti«.

Pod krošnjami v bralnem kotičku smo imeli namen izvesti prireditev pa nam v tem večeru ni bilo dano zaradi slabega vremena in smo kulturni program izvedli kar v cerkvi, takoj po gasilski maši.

Poudarke oziroma nit kulturnega dogodka je želja, da v vas privabimo štorkljo, ki bi gnezdila. Pripravili smo ji trdno kovinsko gnezdišče in ga namestili na mogočno deblo posušenega drevesa. Da pa ima naše pričakovanje tudi trdno osnovo smo pa podkrepili z dejstvom, da smo štorkljišče v Dobu nekoč že imeli, drugo še bolj oprijemljivo dejstvo  pa je, da ravno v teh dneh le dobrih 100 m južneje na novem daljnovodu pa štorklja že pripravlja dom za svoj pomladek. Veseli bomo tudi, če bomo iz gnezda na daljnovodu zagledali mladi naraščaj, še bolj pa seveda, če bi štorklja bolj pogosto obiskovala naše domove in tako poskrbela za narodni prirastek. Kajti kot je po ljudskem izročilu znano je štorklja prinašalka življenja.

Dogodek smo pričeli z slovensko himno. Sledilo je nekaj nagovora, nekaj prijetnih deklamacij. Tokrat smo se člani KŠD preizkusili tudi v igri. Trije naši člani so uprizorili igro z naslovom »Branje nekoč in danes«. Tudi na naše najmlajše nismo pozabili. Kajti bila je že večerna ura in smo jim prebrali pravljico za lahko noč. Sledilo je še nekaj petja MOPZ DOB. Nato pa družabni del z pogostitvijo vseh udeležencev.

Veseli smo vsakega dogodka. Ljudje smo družabna bitja in si želimo druženja. V Dobu se kar dogaja, saj smo imeli vikend okrog 1. maja zelo živahen.

Komentarji