Vransko 2018

Leto in pol je naokoli in tako se nas je 16 »papirčkarjev« iz KŠD Dob že tretjič udeležilo  vseslovensko razstavo cvetja iz papirja na Vranskem, ki je potekala 10. in 11. 3. 2018. Razstave smo se seveda udeležili z velikim veseljem. Pred razstavo smo se na delavnicah dogovorili kaj in kdo bo kaj naredil. Tema ni bila posebej določena, bila je malo mešana na žaru.

Na sobotno jutro smo se prva skupina članic papirčkarjev odpravile s polnim prtljažnikom cvetja na pot proti športni dvorani na Vranskem. Vožnja je kar hitro minila in že smo stale pred svojo mizo. Sledil je čas za okrasitev dvorane oz. postavitev naših izdelkov.

Ko smo vsi razstavljavci razstavili svoje prečudovite izdelke iz papirja je sledila uradno odprtje 5. vseslovenske razstave rož iz papirja. Začetek programa je otvoril mladi harmonikar, sledil je nagovor župana in glavne organizatorke gospe Felicijan, nato sta sledili dve pevski skupini s pesmi o pomladi in ker brez skeča iz naše strani »papirčkarjev« ne gre, smo tudi za to poskrbeli. Na scenariju je bil čas, da se slavnostno pripelje torta, ampak ker smo mi že imeli torto z naslovom letošnje razstave, je to naša članica Renata hitro izkoristila in se »vštulila« v program z namenom, da se je torta pripeljala iz Dolenjske ravno za to ljubilejno obletnico. Na koncu programa pa je sledil blagoslov župnika s katerim se je tudi uradno začela  5. vseslovenska razstava rož iz papirja.

Na skupnem predhodnem srečanju je bilo dogovorjeno, da vsak razstavljavec razstavlja izdelke po svoji želji in temi. Mi pa smo se odločili mizo razdeliti na štiri teme. Ena izmed tem je bila velika noč, ki jo je predstavljala velika košara polna pirhov iz papirja. Druga tema je bilo pomladno cvetje. Ker se je sneg komaj začel topiti in tako zatiral rast pomladnih rožic, smo pomlad prinesle na svojo mizo z zvončki, tulipani, žafrani, hijacintami, narcisami. Manjkale niso niti vrtnice in posebnost Slovenki nagelj. Na razstave so bile tudi mini košarice pomladnega cvetja, ki jih je naredila naša članica Mimi ter torta iz papirja za 5. obletnico vseslovenske razstave cvetja iz papirja, ki jo je naredila moja mami Kristina. Tretja in četrta tema pa so bile narejene rožice iz nogavic, klekljanja in kvačkanja. To pa sta naredili Mimi in gospa Mežan. Talne vogalne dele miz so krasile velike vaze travniškega cvetja, pisanih vrtnic ter cesarski tulipan.

Treba je seveda omeniti tudi naše cenjene obiskovalce, ki so razstavo še polepšali in bolj obogateli, saj so se prikazali v večjem, množičnem številu kot vsa leta do zdaj. Oči obiskovalcev so samo švigale levo pa desno pa malo naokoli, da ja ne bi kakšnega detajla izpustili. Poleg miz, okrašenimi s cvetjem iz papirja, je sredino dvorane krasil tudi poročni aranžma. Pri takem projektu, so po moje mišljenju, največje darilo razstavljavcev ravno pohvale, ki jih prejmejo od obiskovalcev ali pa celo kar od drugih prisotnih v dvorani, ki imajo prav tako obogateno mizo s cvetlicami.

Tako kot vsa leta do zdaj bomo tudi letos ponovili stavek, ki lahko rečem, da nam je prišel že kar v kri, in sicer, da se bomo tovrstnih razstav udeleževali tudi prihodnja leta, še z večjim veseljem po druženju in spoznavanju novih ljudi in seveda njihovih kultur.

 

 

Članica KŠD Dob- Nina Jovanović

Komentarji