IZDELOVANJE MOZAIKA NA PODPORNEM ZIDU PRI OSNOVNI ŠOLI FERDA VESELA

Ob predhodnem povabilu, vodje projekta Jelke Rojec prof., smo nekateri člani in članice KŠD Dob sodelovali pri izdelavi »šentviškega » mozaika in tako prispevali » svoj kamenček ».

Izdelovanje je potekalo 15. in 16. 4. 2016. Razdelili smo se v dve ekipi. Prva ekipa se je, v petek 15. 4. 2015 ob 15 uri, zbrala na postaji pred OŠ Ferda Vesela, kjer je vodja projekta na kratko predstavila namen dvodnevnega srečanja ter dala navodila za izdelovanje mozaika.

Na svojem prizorišče, smo si ogledali skico in sliko na zidu ter se dogovorili kako pričeti z delom. Delo smo si sproti delili, kajti vsak izmed nas je lomil in lepil ploščice, svetoval izboljšave, kritiziral napake, pospravljal….skratka, vsi smo bili enotni. Čeprav je vsak izmed nas vzel delo resno, smo se zraven tudi zabavali. V petek se je delo zaključilo okoli 19 ure. Sledilo je pospravljanje in fotografiranje delno izdelanega mozaika.

V soboto je druga ekipa začela ob 8:30. Ker je bila lepa sončna sobota je delo potekalo malo počasneje, ker je vsak želel vase posrkati čim več sončnih žarkov in čim dlje uživati v delu ter dobri družbi. Da pa je mozaik popoln, smo v že narisano sliko dodali » svoj kamenček » – knjigo iz našega logotipa in na vrata hišice napisali DOB. Z mozaikom smo zaključili ob 15 uri.

Sami izdelovalci smo zelo ponosni, da smo lahko sodelovali pri tem projektu in pustili na zidu svoje znanje, pozitivno energijo in vsekakor pripomogli k lepši okolici šole in vrtca.

Kot Kulturno športno društvo Dob se bomo še naprej prizadevali za sodelovanje pri različnih projektih, kjer bomo krepili svoje medsebojne odnose ter prepoznavnost našega društva.

članica KŠD Dob, Kristina Jovanović

Komentarji