»Papirčkarice »praznovale deseto leto delovanja.

V soboto 2. 12. 2023 smo papirčkarice obeležile 10. leto delovanja. Da bi pa praznovaje bilo še bolj slavnostno smo postavile še razstavo naših izdelkov in sicer že tretjo po vrsti, pod imenom » Delo iz pod naših rok« tokat v Župnijski dvorani Šentvid pri Stični. Ob odru smo postavile slike skozi 10 let delovanja,  povabile tudi druge rastavljalce iz naše občine. Razstavljali so Pridne Krške roke TD Krka, Marija Plevnjak  z  Nakitom , Andreja Štepec voščilnice in drugi izdelki, Vera Hribar kvačkani izdelki.

Ob 19. uri se je počasi začela polniti dvorana z obiskovalci in povabljenimi gosti.  Kot vodja papirčkaric sem  navzoče  z pozdravom in sprehodom čez razstavo popeljala  po  poti zanimive  kulturne dediščine.  Imela sem sproščen klepet  z novo članico  »maskoto papirčkaric« po imenu Roža  in s tem nasmejala obiskovalce.  Nato pa so vajeti prevzeli moški člani našega društva  z pevskim nastopom  in z glavnim napovedovalcem kulturnega programa Rokom Glavič, ki je obiskovalce popeljal čez vse umetnosti tega sveta. Kulturni program so obogatili še mlada nadarjena  harmonikaša  Anže in Luka, akrobatski plesni par Nik in Liza in pevke sestre Špela, Nina in Ida Hribar.

Naša gostitelja Župnik Izidor Grošelj in kaplan Aljaž Krašovec sta nam vrata dvorane na široko odprla za kar smo jima neizmerno hvaležni. Predsednik KŠD DOB David Čebular, Predsednik KS Dob Mitja Selan in pod župan občine IV. Gorica Tomaž Smole so v nagovorih poudarili, kako je pomembno sodelovanje, druženje in ob enem izražanje samega sebe skozi umetnost, ki nastaja iz pod rok naših članov. Povedali so tudi katera umetnost jim je najbolj pri srcu nam papirčkaricam čestitali ob jubileju in zaželeli še veliko bogatih let v ustvarjanju. Omeniti moram tudi predstavitev zbornika našega društva. Za kar je poskrbel naš predsednik David Čebular.

Papirčkarice se zavedamo, da z našim ustvarjanjem  in druženjem pričaramo nasmeh na obrazih starejšim in veselje ter predajanje znanja kulturne dediščine na  mlajšim rodovove.  

Obiskovalce smo obdarili z lesenimi bunkicami z našim motivom. Na koncu pa je sledilo druženje z pogostitvijo.  Preživeli smo lep večer in lep uvod v praznični mesec december.

Napisala Renata Čebular

Komentarji