Papirčkrji in pevci Kulturno športnega društva Dob na prednovoletni večerji

Članice in člani smo si, v teh prazničnih dneh, vzeli čas za druženje in veseli zaključek leta.

Društvo deluje četrto leto. Januarja letos bomo imeli tretji občni zbor. V tem času smo izpeljali tri samostojne koncerte MOPZ Dob , naši »papirčkarji« pa že tretjo sezono pridno ustvarjajo na delavnicah. Na ogled so postavili kar nekaj razstav ročnih del v sami občini kot tudi na državni ravni na Vranskem. Organizirali in izvedli smo tudi športne dogodke kot so kolesarjenje, pohodi in izlet v Planico na ogled smučarskih poletov, katerega organiziramo že nekaj let. Že drugo leto zapored smo poskrbeli tudi za mladoletne člane »papirčkarjev« z Božično zabavo in skromnim obdarovanjem.

Tako lani kot tudi letos, smo se odpravili na prednovoletno večerjo na Izletniški turizem Meden v Šmihel pri Žužemberku, čeprav v manjšem številu . Predsednik društva Rok Glavič je v nagovoru članice in člane pohvalil ubrane glasove MPOZ pod vodstvom Mateja Volka, obložene mize, ki jih pripravijo boljše polovice članov pod vodstvom Dragice Eržen in lepo okrašene prireditvene prostore izpod rok papirčkarjev. Posebej je poudaril, da vsak član posebej pripomore društvu da deluje in izpelje vse projekte, ki se jih zadamo. V zaključku se je zahvalil vsem članom in podpornim članom našega društva. Posebna zahvala gre samemu kraju, ki je nas tako dobro sprejel in nas podpira, hvala KS -Dob in Občini Ivančna Gorica za finančno podporo , ker drugače nebi bili to kar smo. Posebna zahvala pa seveda tudi PGD -Dob , ki nam daje možnost, da se dejavnosti društva odvijajo v prostorih gasilskega doma .

Kot vodja papirčkarjev se zahvaljujem vsakemu članu posebej za posluh, podporo, ves trud in kar je najbolj pomembno za redno obiskovanje delavnic. Ob druženju in ustvarjanju nam je lepo in na ta način doprinašamo kanček družabnega življenja v kraj, krajevno skupnost in občino v kateri živimo. S tem je cilj dosežen. Še naprej se bomo trudili za dobro društva in vseh občanov. Po nagovorih smo ob hrani in pijači nazdravili in si zaželeli srečo in veliko uspeha v društvu kot tudi osebno v letu 2016. Gostiteljica Angelca, ki ljubiteljsko igra, najbolj Slovencem priljubljen inštrument, harmoniko je dovolila, da sta raztegnila meh naša dva pevca. Tako so zadonele melodije, ubrano petje in ples, ki se je zavleklo daleč v noč.
Zakorakali smo v prvi mesec leta, zato ob tej priložnosti člani UO vsem članom , članicam, domačim, sokrajanom,prijateljem in občanom želi ,da bi bilo leto 2016 polno pozitivnih presenečenj sreče in zdravja .
Združila nas je misel na uspeh,potem smo vztrajali vi in mi skupaj,
sodelovali iz dneva v dan,da v obilju dela pogosto ne bi bilo časa
za toplo besedo .Danes nas druži misel prijateljstva ,
to naj bo naša želja in voščilo za vaše zdravje in osebno srečo .

za KŠD -dob napisala Renata Čebular

Večerja

Komentarji