POHOD NA VRH 2015

Na pustno nedeljo 15. 2. smo se v organizaciji KŠD Dob in KS Dob, odpravili na 4. tradicionalni pohod na Vrh.
V nekoliko oblačno meglenem dopoldnevu se nas je na Podborškem nadvozu nabralo70 pohodnikov. Po dobri uri hoje smo prikorakali do Vrha, kjer nas je pričakal sonček in pa Ivek s kuhančkom, čajem in krofi. Po sladkem okrepčilu smo razdelili pokale za najboljše pohodnike, ki se vpisujejo v vpisno knjigo na Vrhu. V letu 2014 je bila najboljša pohodnica na Vrhu 208 krat, kar je več kot vsaki drugi dan. Po spustu na Sela Šumberk smo imeli krajši postanek za kavico, potem pa naprej do „Drvene Kafane“. V Drveni smo se lepo okrepčali z mini klobasami, čajem, kuhančkom in ostalimi tekočimi zadevami. Zaigrala je tudi harmonika, zato je bilo kar težko oditi naprej. Še kakih štirideset minut in že je bila naslednja postojanka Gombišče. Po krajšem ogledu cerkve smo se ustavili pri konjeniškem klubu Gombišče, kjer so nas spet zelo lepo postregli. Še skupinska slika in naprej do Zagorice. V Zagorici pa kot da bi treščilo, saj smo se razgubili na vse strani. Do Podboršta nas je v skupini prišlo le dobrih deset pohodnikov.
Po planu naj bi 15 km pohod trajal šest ur, mi smo prišli v šestih urah in petnajst minut. Lahko rečem, da sem prišel domov s skoraj čistimi čevlji, saj smo večino poti imeli pet do petnajst cm južnega snega.

One thought on “POHOD NA VRH 2015

  1. Naknadno sem izvedel, da se tradicija o podaljšanem pohodu nadaljuje. Nekaj pohodnikov je namreč hodilo kar enajst ur.

Komentarji