Žegnanje 2014

Kako hitro čas beži. Tega se vsi zavedamo. Ampak ne moremo verjeti da mineva že tretje leto našega prvega nastopa. Seveda smo prvič, tako kot se spodobi, peli v naši podružniški cerkvi Svetega Petra in Pavla V Dobu pri Šentvidu.

Žegnanje je zmeraj poseben praznik. Posebej v Dobu. K sveti maši pride zelo veliko ljudi. Ja ni junaka iz okoliških vasi, ki ne bi prišel.

Že pred začetkom svete maše je v zraku čutiti prijateljstvo, medsebojno povezanost in vidi se, da krajni veliko naredijo za svoj kraj. Med sveto mašo smo ljudi poizkušali razveseliti z našim petjem. Da pa je v Dobu vsako leto nekaj posebnega priča tudi dejstvo, da je prav letos naš župnik Jože Grebenc praznoval 40 let svojega duhovnega delovanja. Ampak seveda, mi iz Doba smo nekaj posebnega. Ne le, da smo je župnik praznoval, smo v Dobi dobili tudi nov harmonij. Zasluge za le tega gredo članom in članicam kulturnega društva, posebej pevcem.

Da bi pevci lahko normalno delovali in ustvarjali smo kupili nov harmonij, ki bo služil vsem ljudem ljubiteljskega petja. Nov harmonij pa bo tudi vsako leto pridno razveseljeval vse ljudi, ki bodo prišli v cerkev.

Po sveti maši pa je sledilo malo pogostit. Skoraj vse ženske doma žrtvujejo nekaj peciva za žegnanje. Tako se je vsak lahko malo posladkal, manjkalo pa ni niti klobas in kruha. Vsak je lahko še nekaj spil, poklepetal s prijatelji in prijateljicam, med tem času pa še prisluhnil pevcem, ki že tradicionalno prepevajo pod ˇMežnarjevo hruškoˇ.

Komentarji