Kolesarjenje »Prijetno Dobusko«

Kulturno športno društvo je v nedeljo 20. junija organiziralo že drugo tradicionalno kolesarjenje. Na voljo so bile trase 65, 40, 28 in 11km. Kljub napovedanem vročinskem valu se je zbralo preko trideset kolesarjev.
Na poti smo si ogledovali znamenitosti »Ivanške občine«. Postanke smo imeli pri info točkah krajevnih skupnosti v naši občini. Najbolj pogumni, kateri so vozili daljše trase, so seveda obiskali več krajevnih skupnostih. Ker pa to ni bila tekma kdo bo hitrejši, je bil tudi čas za postanke pri gostinskih ponudnikih. Bilo je tudi nekaj neželjenih dogodkov, to je »gumi defekt«, iztirjenje verige, in tudi nekaj strganih verig, a se je vse srečno in lepo izteklo. Tudi prijetna doživetja so se dogajala. En tak primer je bila  vožnja koles in kolesarjev na kmečkem vozu. Kajti proti koncu je bila pot že težka in noge niso več služile svojemu namenu se pripelje mimo traktorist z vozom za prevoz senenih bal in ponudi pomoč. Ker je bilo to na vznožju klanca so kolesarji kaj hitro izkoristili ponujeno pomoč. Vožnja je bila prijetna in tudi zabavna. Nekateri udeleženci si bodo dogodek zagotovo zapomnili za vedno. Na cilju pa smo prav vsi prejeli spominske majice in domiselne medalje. Svež hrastov list, kateri je simbol dobuske krajevne skupnosti.
Sicer pa je na »gorski« cilj v Srebotnice prišlo tudi nekaj pohodnikov.

Prijazni lastnik Jože nam je dal na razpolago svoj počitniški objekt. Skupaj smo se prijetno družili ob ohlajeni pijači in golažu iz kotla. Posladkali smo se še s pecivom, ki so ga napekle članice KŠD Dob. Še prijeten spust v dolino in zaključili smo prijeten kolesarski izlet.

Komentarji