Športna prireditev – Met trojk Dob 2021

Da je vas Dob pri Šentvidu športno obarvana, to vemo že vsi. V rani mladosti smo na bližnjih travnikih igrali nogomet, veselje je bilo nepopisno do prihoda lastnika, nato pa v dir in beži. Košarka se je igrala na sredi vasi, na glavni cesti, ki poteka skozi vas. Prometa ni bilo veliko, zato so bile igre dolge in neprekinjene. Lahko bi dejali da imamo mi svojo ulično košarko. Rojeno v Dob-u. Vedno smo si želeli asfaltirano igrišče, kar so bile le pobožne želje. Naprej smo uredili vaško gmajno za mali nogomet na travi in poleg asfaltirali še igrišče za košarko. Površina ni bila velika, premajhna za igro na en koš. Rekli smo si »bolje kot na cesti«. Bil je čas cestnin in posledično veliko prometa čez vas Dob. Pa vseneno smo vztrajali in vsako sredo igrali košarko. Poleti na gmajni, pozimi pa v telovadnici.

Po letih vztrajanja smo dobili igrišče v Dobu za gasilskim domom. Pod okriljem Krajevne skupnosti Dob in Kulturno športnega društva Dob smo naredili prvi vaški turnir. Bil je lepo obiskan in izpeljan kot mala veselica. Žal nas je za dve leti prekinila epidemija.

Letos smo zopet zavihali rokave in s pomočjo občine Ivančna Gorica, KS Dob in KŠD Dob izpeljali drugi vaški turnir. Prijavile so se štiri ekipe iz okoliških vasi. Hrastov dol, Podboršt , Breg pri Dobu in Dob. Navkljub hladnemu vremenu se je v soboto 9. oktobra ob 14. uri ozračje segrelo in na trenutke tudi pregrelo, saj pod košem ni šale in tekmovalni duh požene kri po žilah. Igre so potekale po pravilu igre trojk in vsaka ekipa z vsako. Zmagala je ekipa Brega pri Dobu. Moram tudi pripomniti, da je vas Breg pri Dobu majhna a tudi perspektivna. Vsi igralci so bili z istim priimkom. Ni kaj »športna družina«. Prejela je prehodni pokal v varstvo do naslednjega turnirja. Naj omenim, da so bili že zmagovalci na prvem turnirju in upam, da ga naslednje leto odpelje kakšna druga vas, sicer pa naj zmaga najboljši.

Sledila je pogostitev. Člani KŠD- ja so pripravili manjše okrepčilo z žara. Vsi skupaj smo še nazdravili zmagovalcem. Vzdušje je bilo zelo sproščeno in ljudje si želijo druženja. Menim, da je vsak dogodek ljudem dobrodošel, zato smo prepričani da se drugo leto zopet dobimo, polni športnega duha in veliko dobre volje. Le to šteje!!

Zahvaljujem se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi turnirja kot organizatorji, tekmovalci in tudi obiskovalci.

Jože Polončič

Komentarji